Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Κουβανέζικα πούρα υπό τον ήχο μυθοστορημάτων...


Παρότι η παγκόσμια οικονομία περνάει κρίση η Κούβα - μεγαλύτερος παραγωγός πούρων στον κόσμο - συνεχίζει την παραδοσιακά χειροποίητη παραγωγή πούρων και το επικερδές εμπόριο. Πολλοί λένε ότι η επιτυχία βρίσκετε στην ποιότητα του κάπνού της Κούβας, άλλοι όμως πιστεύουν ότι οφείλεται στο εξειδικευμένο προσωπικό.

Η αλήθεια μπορεί να βρίσκετε κάπου ενδιάμεσα, αλλά είναι γεγονός ότι το προσωπικό στα εργοστάσια παραγωγής πούρων δουλεύει κάτω από ειδικές ηχητικές συνθήκες εργασίες.

Αντί για κονσερβοποιημένη μουσική κατά την διάρκεια της εργασίας, οι ιδιοκτήτες εργοστασίων προσφέρουν στους υπαλλήλους τους ζωντανή ανάγνωση λογοτεχνίας ή εφημερίδας η οποία μεταδίδεται μέσα από μεγάφωνα.

Συγκεκριμένα, οι εργοστασιάρχες προσλαμβάνουν αναγνώστες που διαβάζουν τα τελευταία νέα των εφημερίδων ή ολόκληρα λογοτεχνικά έργα (από κλασικά έργα όπως ο Κόμης Μοντεκρίστο μέχρι και σύγχρονα όπως ο Κωδικός Ντα Βίντσι). Εξού και η ονομασία μερικών brand όπως τα Montecristo ή τα Romeo y Julieta πούρα.

Αυτή η παράδοση στην Κούβα είναι πολύ παλιά και εφαρμόζεται καθημερινά εδώ και δεκαετίες. Προσφέρει στους ακροατές-υπαλλήλους διασκέδαση και επιμόρφωση, ενώ ταυτόχρονα ίσως να βοηθά και την παραγωγικότητα τους.

Δείτε και το σχετικό βιντεάκι στο BBC.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/8405157.stm

1 σχόλιο:

  1. Πραγματικά αυτό το άρθρο είναι πολύ ενδιαφέρον.Μας δείχνει ότι ο άνθρωπος κάτω από ευχάριστες συνθήκες μπορει να είναι πολύ ποιο παραγωγικός και μέσω από όλο αυτό να παίρνει σημαντικές πληροφορίες για την πνευματικής του κατάσταση.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή